Sommigen noemen het een midlife crisis – BY: AISHA TROMP

Je wordt wakker, je staat op en denkt: there’s got to be more to life than this. Je voelt kriebels diep van binnen. Je zit achter je computer en denkt: dit wil ik niet meer, dit kan ik niet meer. En je denkt en denkt nog meer. Je stelt een datum vast, geen excuses meer, en je laat de countdown beginnen. 1 september 2015 wordt het. Angst: ga ik dit wel redden? Ben ik wel moedig genoeg? En je luistert heel diep van binnen, de stem die zegt je kan het. Het is die stem diep van binnen, die je hart sneller doet kloppen en waar ik zo weinig naar heb geluisterd.

De dag breekt aan: je loopt naar je leidinggevende en zegt: per 1 september stop ik. Grote ogen, verbazing, wat ga je doen dan? Hoezo stoppen? Je flapt het eruit, ik ga reizen, ik ga de wereld zien. Pardon? Ben je helemaal gek geworden? Mijn vrienden snappen het niet,  want ja Aisha is al over de veertig. Moet ze nu niet al getrouwd zijn en kinderen hebben? Wat voor leven is dat wat ze nu leeft, van appartement naar appartement, van oppashuis naar oppashuis, met koffers en spullen. Maar ik geloof in me, in wat ik kan. It’s all for a greater cause. Hard werken, keihard werken. Tegenslagen, diepe dalen. Maar de vrijheid die erbij komt, heerlijk. Vragen van mensen, wat doe je nou de hele dag? Kiezen…vandaag kan dit wel, volgende week maar dat. Af en toe twijfelen en toch maar gaan solliciteren. Wat toch niet lukt, want je hart zegt dat is niet wat je wilt diep van binnen. En dan weer de focus. I am back! schreeuw ik, maar niemand die me hoort. Het is toch een solo battle. En weer er tegen aan gaan, weer keihard werken. Shit toch maar iets langer werken en het reizen blijven uitstellen, want je hebt toch niet kunnen sparen. Kosten, kosten, hypotheek….
En ineens komt het verlossend whatsapp bericht, van heel ver, waar ik altijd weer terug heb gewild. Ayleen die zegt, zustie als je in oktober komt heb ik misschien een baan voor je. Je vindt kids toch zo leuk? Laten we ze engelse les gaan geven. En ja waarom niet? Knopen doorhakken, vrienden vertellen, loslaten en nog meer loslaten.

It is happening 🤗 thank you GOD! ✈️

A post shared by Aisha Travels (@aishaleila) on

Weer voor gek verklaard, been there done that. Mijn moeder die me weer steunt en in me gelooft, en zegt “bo ta un yui bendishona” Weer datum prikken…countdown begint, maar dit keer gaat het echt gebeuren want ik ga ervoor.

Bye bye Curaçao!

A post shared by Aisha Travels (@aishaleila) on

Ik voel het diep van binnen. China, 2 maanden, les geven, rondtrekken, eindelijk naar Tibet….Ik ga ervoor….Nu ben ik niet meer bang om het te zeggen: Wie ben ik? Ik ben Aisha en ik ben een wereldreiziger!

4 comments on “Sommigen noemen het een midlife crisis – BY: AISHA TROMP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *